[PROMOCIJA KNJIGE] Stari Grad između tame i svjetla


Stari Grad između tame i svjetlaDragi prijatelji i posjetitelji,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na promociju fotomonografije poljskog fotografa Paweła Jaroszewskog pod nazivom Stari Grad između tame i svjetla u srijedu, 6. srpnja u 21h u Muzeju Staroga Grada (vrt palače Biankini).

Knjigu će predstaviti autor koji je rad na ovom izdanju započeo još 2018. godine, kada je u galeriji Stratiko dominikanskog samostanu u Starome Gradu predstavljena izložba crno-bijelih fotografija pod istim nazivom. U sljedećih nekoliko mjeseci nastavio je s fotografskim istraživanjem Staroga Grada, a na njegovu zamolbu pok. Tonko Maroević, samo dva mjeseca prije smrti, napisao je uvodni tekst.

Prema riječima autora, knjiga je posvećena upravo T. Maroeviću i svim prijateljima iz Staroga Grada, “mjesta na kojem su mi se događali samo dobri događaji, više od 20 godina otkako sam počeo dolaziti ovdje i gdje sam ostavio svoje srce”.

Paweł Jaroszewski rođen je Krakówu, a fotorafijom se bavi više od 20 godina. U svojim publikacijama kombinira fotografije krajolika, arhitekture i reportaže s pripovijedanjem o povijesti i osobnim promišljanjima.

Nakladnici ove dvojezične fotomonografije su JU Agencija za upravljanje Starogradskim poljem i Muzej Staroga Grada, a tiskana je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i TZ Staroga Grada.

Pozivamo vas svih u Muzej i veselimo se vašem dolasku!

PODIJELI