PLES S KAPETANOM


Ples s kapetanomDragi prijatelji i posjetitelji,

pozivamo vas da ovu nedjelju, 11. kolovoza 2019. godine u 20.30h dođete u Muzej Staroga Grada i da s nama zaplešete s kapetanom!

Tijekom istraživanja arhive pomorske zbirke Muzeja Staroga Grada, umjetnica Edina Husanović i kustosica Veronika Gamulin pronašle su interesantne podatke u kapetanskim dnevnicima. U dvosmjernim migracijama od Giurgiua (Rumunjska) preko Carigrada, Patrasa, Staroga Grada do Venecije, Newcastlea pa i New Yorka, zabilježenim u dnevniku kapetana Domenica Fabianija iz 1878. godine pronađeni su podaci o brodolomu barka Fidente, tragičnoj ljubavi i ciganskoj kletvi.

Što je od toga istinito, a što izmaštano, pronađite u performansu dr.sc. Edine Husanović koja veže globalnu politiku, orijentalizam, prizivanje duhova, ples, pjesmu i ironiju. Zaplešite i vi s kapetanom uz DJ Ivana Notu i gitaru Siniše Mitra!

Dr.sc. Edina Husanović multimedijalna je umjetnica, profesorica i istraživačica. Njezin interes prema kulturnoj politici i performansu vodio ju je da doktorira na Sveučilištu u Readingu 2017. godine. U svom doktoratu Dis-Orient Express: orijentalni ples, hibridni identiteti i performansi orijentalnog, ženskog Drugog dekonstruirala je politiku “Orijentalnog Drugog” kroz analizu raznih performansa trbušnog plesa na putanji Orient Expressa. Tokom događanja u muzeju, Edina će prezentirati neke od svojih zaključaka svima zainteresiranima.

Zanimljiva večer u muzeju ne završava s plesom! Pročitajte više o Forskoj zimi, filmu čija projekcija slijedi nakon Plesa s kapetanom.

Ulaz slobodan!

PODIJELI