[POZIV NA PRIJAVU] Međunarodni fotografski natječaj “Mediteranska prehrana – Fray Tomás de Berlanga”


Međunarodni fotografski natječaj "Mediteranska prehrana - Fray Tomás de Berlanga"Fundación Científica Caja Rural i Asociación Fotográfica Mio Cid iz Sorije, Španjolska, organiziraju 5. međunarodni fotografski natječaj Fray Tomás de Berlanga na temu mediteranske prehrane.
Fotografije bi se trebale usredotočiti na mediteransku prehranu: zdravlje, sport, zdrav životni stil, ljudske vrijednosti, solidarnost i sve što se tiče zdravog načina života.

U finalni krug odabira biti će odabrano trideset fotografija, a nagrađene fotografije će se prikazati tijekom MES SE LA SALUD // SORIA SALUDABLE 2018 (mjesto i raspored biti će najavljeni).

Svaki autor može poslati do pet (5) fotografija u mapi nazvanoj po odabranom sloganu i / ili temi serije fotografija. Fotografije bi trebale biti u .jpg formatu s dužom stranom od 1024 piksela i minimalnom razlučivosti od 150 dpi.

Rok za slanje fotografija je 31. srpnja 2018. Fotografije nagrađene u drugom natjecanju neće biti prihvaćene.

Prijavu treba poslati zajedno s fotografijama na adresu afomicdm@gmail.com.

Preuzmite obrazac za prijavu

Za više informacija o propozicijama natječaja, članovima žirija i nagradama molimo pogledajte OVDJE.

 

Podsjetimo, Mediteransku prehranu čini mnogo više od same hrane. Ona promovira društvenu interakciju, a uz nju se razvilo raznoliko znanje, pjesme, uvjerenja, predaje i legende. Ukorijenjena je u velikom poštivanju područja i njegove bioraznolikosti, te osigurava zaštitu i razvoj tradicionalnih aktivnosti i obrta povezanih s ribarstvom i poljoprivredom mediteranskih zajednica.

Upravo zbog toga je mediteranska prehrana 2013. godine upisana na UNESCO-vu Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine Španjolske, Cipra, Grčke, Italije, Maroka, Portugala i Hrvatske gdje svaku zemlju predstavljaju određene lokalne zajednice: otoci Brač i Hvar (Hrvatska), Tavira (Portugal), Soria (Španjolska), Chefchaouen (Maroko), Cilento (Italija), Koroni (Grčka) i Agros (Cipar).

 

PODIJELI