NOĆ MUZEJA 2020. U MUZEJU STAROGA GRADA


Noć muzeja 2020. u Muzeju Staroga Grada
Muzej Staroga Grada i ove godine obilježava Noć muzeja koja se ove godine održava u petak, 31. siječnja s početkom u 18h.

Ovogodišnja jubilarna 15. Noć muzeja obilježava velike obljetnice hrvatskih muzeja – 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine. Noć muzeja 2020. godine prigoda je da hrvatski muzealci još jednom podsjete ukupnu javnost o važnosti ‘muzejske povijesti, sadašnjosti i budućnosti’. Komuniciranje javnosti različitih sadržaja – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta, primjena digitalnih tehnologija otvorile su neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja.

Iako je Muzej Staroga Grada relativno mlada ustanova, utemeljena 2007. godine, izložbena djelatnost Galerije Juraj Plančić (danas u sastavu Muzeja) ima dugu tradiciju. Izložba Plakati galerije Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada (2003.-2019.) predstaviti će izbor plakata brojnih i raznovrsnih izložbi koje su u odabranom periodu od 2003. do 2019. godine održane u Muzeju Staroga Grada i nekadašnjem Centru za kulturu Staroga Grada, čiji je Muzej sljednik.

U nastavku večeri predstavljamo interaktivnu izložbu Suhozidi otoka Hvara postavljenu u sklopu međunarodnog projekta INNOCULTOUR u Muzeju Staroga Grada. Ova instalacija na pristupačan način predstavlja suhozidno nasljeđe otoka. Posjetitelji mogu iskusiti virtualne šetnje kroz četiri hvarska etno sela, te se zabaviti gradeći svoj vlastiti virtualni suhozid zahvaljujući edukativnoj i interaktivnoj aplikaciji.

Tijekom cijele večeri stalni postav Muzeja je kao i uvijek otvoren za sve, stoga dobro se odjenite i dođite na još jedno noćno muzejsko druženje! Ulaz je (kao i uvijek) besplatan!

PODIJELI