[NAJAVA] KineDok u Starome Gradu


Funne: Djevojke koje sanjaju more [Katia Bernardi / Italija, Hrvatska / 2016.]Muzej Staroga Grada ponosno najavljuje suradnju s projektom KineDok!

KineDok je jedinstveni međunarodni projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca, čiji je cilj zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.

U suradnji s organizacijom Restart, KineDok u Hrvatskoj zasad prikazuje 21 partner i to u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Karlovcu, Puli, Umagu, Bjelovaru, Čakovcu, Zaboku, Varaždinu, Križevcima, Sinju, Požegi, Dubrovniku, Metkoviću i drugim mjestima, a od sada i u Starome Gradu!

Prva projekcija u sklopu projekta biti će u kinu Stari Grad u četvrtak, 28. veljače u 19.30h kada je na rasporedu talijanski dokumentarni film Funne: Djevojke koje sanjaju more (Funne: Le ragazze che sognavano il mare) redateljice Katie Bernardi iz 2016. godine. Film prati dvanaest 80-godišnjih “djevojaka” iz zabačenog talijanskog planinskog sela koje odlučuju prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi i otići na more po prvi put u životu – i to u Hrvatsku. To je filmsko putovanje u zajednicu žena odlučnih učiniti sve – čak i pozirati za kalendar ili se uhvatiti u koštac s internetom – kako bi po prvi put umočile stopala.

Ulaz je slobodan!

 

Pogledajte trailer filma:

 

Više o projektu KineDok možete pročitati OVDJE.

PODIJELI