NOĆ MUZEJA 2018. U MUZEJU STAROGA GRADA


110 godina školske zgrade u Starome Gradu I ove godine Muzej Staroga Grada otvara vrata povodom manifestacije Noć muzeja, u petak 26. siječnja, od 18 do 23h!

Ove smo godine udružili snage s OŠ Petra Hektorovića povodom velike ovogodišnje obljetnice pa vas tako u petak očekuju dvije izložbe!

Prva je izložba 110 godina školske zgrade u Starome Gradu koja donosi preglednu sliku školstva u Starome Gradu, koje ima već dugu tradiciju s obzirom da je prva muška niža početna škola otvorena još 1828., a ženska 1869. godine. Posebni naglasak stavlja se na izgradnju nove školske zgrade 1908. godine na Prikome, kao rezultat lokalnih inicijativa zbog čije se realizacije općina dugoročno opteretila kreditnim zaduženjem. Naravno, time su iskazali nedvojbene stavove o vlastitom poimanju uloge odgoja i obrazovanja djece.

Autori izložbe su Mladen Domazet, Vilma Stojković i Andrea Devlahović, a korišteni su brojni arhivski materijali (arhiva Muzeja Staroga Grada i muzeja Dominikanskog samostana, arhiva OŠ Petra Hektorovića, arhive Radoslavić, Kovačević, Zaninović, Bogdanić).

Druga je izložba učeničkih fotografija U zdravom tijelu zdrav duh, na temu sporta, koju učenici realizirali s prof. Katijom Barbić.

Za glazbeni dio pobrinut će se Faroski kantaduri, a svoje će recitacije predstaviti učenici i Klaudija Gamulin.

Bit će veselo, zato se dobro odjenite i dođite u petak od 18h u Muzej!

PODIJELI