[NAJAVA] Književna večer s Adrianom Altaras


Adriana AltarasČast nam je pozvati vas na na književnu večer s Adrianom Altaras u četvrtak, 15. rujna u 20h. Ova je večer nastavak uspješne suradnje Muzeja Staroga Grada i Goethe-Instituta u Zagrebu.

Stari Grad posljednja je postaja književnog putovanja s Adrianom Altaras. Nakon Zagreba i Splita, u Starome Gradu će predstaviti svoje romane „Titove naočale“ (Mozaik knjiga, 2013.), u kojem se isprepleću događanja iz njezina umjetničkog života u Berlinu s neobičnom poviješću njezine obitelji, i „Dojča“ (Mozaik knjiga, 2016.), u kojem pripovijeda o tragikomičnim sukobima identiteta i vjere, o neuobičajenim komemoracijama, o preranim rastancima i o snazi sjećanja. Moderator književne večeri je Seid Serdarević.

Adriana Altaras rođena je 1960. godine u Zagrebu, od 1964. živjela je u Italiji, poslije u Njemačkoj. Studirala je glumu u Berlinu i New Yorku, glumila na filmu i televiziji, a od devedesetih godina prošlog stoljeća postavlja na scenu kazališne predstave i opere. Primila je brojna odlikovanja, između ostalih Saveznu filmsku nagradu, kazališnu nagradu pokrajine Nordrhein-Westfalen te Srebrnog medvjeda za glumu. Adriana Altaras živi s obitelji u Berlinu. Nositeljica je smeđeg pojasa u karateu.

Veselimo se vašem dolasku!

PODIJELI