[POZIV NA PRIJAVU] Fotografska radionica “Na putu vašeg projekta”


Fotografska radionica Na putu vašeg projekta

25. travnja – 3. svibnja 2015.

Muzej Staroga Grada

Mentori:
Bojan Brecelj – fotografiranje, fotografski pristup
David Tavčar – postprodukcija, suvremeni pristupi pripremi i obradi digitalnih fotografija

Radionicu vode dva mentora – Bojan Brecelj koji će vam razotkriti autorski pristup fotografiranju i David Tavčar koje je zadužen za područje obrade fotografija. Osmodnevna radionica omogućava produbljeno stvaranje i druženje uz razgovor o fotografiji. Namjera radionice je da svatko stvara svoj projekt, seriju, priču…a mentor je prvenstveno onaj koji usmjerava kako prepoznavati i razvijati vlastiti autorski pristup i odnos u samom procesu rada.

Razmišljanje o pristupu i odnosu su osnove s kojima se otvara ulaz u prostor na način da se može reagirati i fotografirati spontanije, bez posebnog razmišljanja, s cijelim tijelom, emocionalno, instinktivno, intuitivno… Radionica će se odvijati u prostorima Muzeja Starog Grada (prezentacije, predavanja), a samo fotografiranje će biti u prostoru kojeg nude otok Hvar, grad Stari Grad i Starogradsko polje.

PROGRAM
Prva tri dana biti će posvećena eksperimentiranju s prepoznavanjem prostora i sebe u prostoru. Fotografsko “dokumentiranje” tih elemenata bit će svaki dan posebno prokomentirano s mentorom. Sljedeća četiri dana biti će posvećena radu na osobnom projektu iz kojeg će svaki pojedinac dati konačnu, završenu, potpunu cjelinu (serija portreta, dokumentarna serija, reportaža/priča, serija fotografija na temu prostora/arhitekture…)

CILJEVI RADIONICE

  • prepoznati vlastiti pristup, upoznati pojam “autorski pristup” koji se odražava u dokumentarnoj, portretnoj, autorskoj, reportažno/pripovjednoj…formi
  • svaki sudionik uređuje svoje fotografije, formulira kritičko oko i stvara koherentnu fotografsku seriju u dogovoru s mentorom i željama te sposobnostima sudionika
  • svaki sudionik dopunjava svoje znanje o tehnici i pristupima obrade fotografije
  • za vrijeme radionice svaki sudionik priprema fotografsku seriju za izložbu na završetku radionice u obliku projekcije

Za sve koji će uspješno i na međusobno zadovoljstvu doživjeti radionicu, kao bonus nudimo mentorstvo kod vašeg sljedećeg projekta preko elektronskih medija (e-pošta, Skype, web galerija). Naime, vjerujemo da je znanje iskustvo, za koje je potrebno vrijeme.

Na kraju radionice biti će organizirana i prezentacija radova u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada. Kao autorski kreativni zapis prostora i vremena svaki sudionik radionice donirati će za Zbirku fotografija Muzeja Staroga Grada seriju od tri tiskane fotografije.

Detaljne informacije o prijavi, opremi, kotizaciji, smještaju i dr. možete pronaći OVDJE.

** Posebni uvjeti vrijede za otočane koje pozivamo da nam se jave do 5. travnja (osobno, telefonom ili e-poštom)

PODIJELI