[POZIV NA PRIJAVU] Audioradionica “Arhitektura i vrijeme”


Audioradionica Arhitektura i vrijeme

Schneider TM i Ksenija Ladić

31. kolovoza – 4. rujna 2015.

Stari Grad, Muzej Staroga Grada

Umjetnici zainteresirani za snimanje i srodne glazbene prakse pozvani su na petodnevnu audio radionicu “Arhitektura i vrijeme” u Starome Gradu na otoku Hvaru. Radionicu će voditi poznati njemački glazbenik i umjetnik Schneider TM i hrvatska umjetnica Ksenija Ladić. Radionica će se održati u palači Biankini – Muzeju Staroga Grada, te je podržana od strane Goethe-Instituta.

Tijekom razdoblja od 5 dana sudionici će istražiti dva parametra arhitekture i vremena, s ciljem da ih prevedu u glazbene / zvučne / audio radove. Obje teme mogu se uzeti doslovno i odraziti u zvuku. Jedan aspekt je arhitektura samoga grada, a drugi je arhitektura zvučnih struktura, bilo da je riječ o zvukovima, zvučnoj umjetnosti ili pjesmi. Kao aspekt vremena može se uzeti povijest grada, ali i linearni zvuk proizveden korištenjem arhitekture kao rezonancije ili igranje s materijalnim strukturama pronađene arhitekture, nastalim određenim prostornim specifikacijama. S obzirom na ove aspekte izazov sudionicima biti će stvoriti zvučne radove koji će biti predstavljeni na kraju radionice.

Radionica je otvorena svima koji su zainteresirani za snimanje i srodne glazbene prakse. Potrebno je prethodno iskustvo rada s audio softverom i poznavanje engleskog jezika.

Detaljne informacije o prijavi, opremi, kotizaciji, smještaju i dr. možete pronaći OVDJE.

PODIJELI