[IZLOŽBA] Stari Grad u vrijeme Prvog svjetskog rata i talijanske okupacije


Stari Grad u vrijeme Prvog svjetskog rata (1914. – 1918.) i talijanske okupacije (1918. – 1921.) - zapisi iz vremenaPozivamo Vas na svečanost otvorenja izložbe Stari Grad u vrijeme Prvog svjetskog rata (1914. – 1918.) i talijanske okupacije (1918. – 1921.) – zapisi iz vremena u srijedu, 20. kolovoza s početkom u 21h u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.

Izložba je realizirana nakon višegodišnjeg istraživanja i prikupljanja slikovnog materijala i dokumenata iz vremena Prvog svjetskog rata. U istraživanju su sudjelovali kustosi Muzeja Staroga Grada Vilma Stojković i Aldo Čavić i dr. sc. Mladen Domazet, profesor na Odsjeku povijesti Filozofskog fakulteta u Splitu, koji su ujedno i autori izložbe. Autorice zvučne podloge su Ksenija Ladić i Maja Žarković.

Na izložbi je prikazan samo izbor skupljenog materijala, onaj dio koji je ilustrirao svakodnevicu otočnog gradića u vrijeme Prvog svjetskog rata i poslijeratne talijanske okupacije. Muzej Staroga Grada se na ovaj način uključio u nacionalni Program obilježavanja stogodišnjice Prvoga svjetskog rata.

Veselimo se vašem dolasku!

PODIJELI