[IZLOŽBA] Zimski period


Iva-Matija Bitanga i Leo Vukelić: Zimski periodPozivamo Vas na svečanost otvorenja izložbe Zimski period u subotu, 27. rujna s početkom u 20.30h u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.

Na izložbi će biti prikazani radovi Ive-Matije Bitange i Lea Vukelića nastalih u razdoblju od listopada 2013. do svibnja 2014. godine, a koji se sastoje od crteža, akvarela i više posebnih pošiljaka.

Jedan od autora (Leo Vukelić) o izložbi:
U proteklom periodu zime 2013./2014. netom nastale radove slali smo poštom u Muzej Staroga Grada pod pretpostavkom da je muzej u tom periodu zatvoren za javnost. Zapravo ja, Leo sam ih slao poštom a Iva je koristila usluge Tisak paketa. Željeli smo u tom, nama jako intenzivnom periodu godine, podijeliti naša intenzivna razmišljanja o umjetnosti s Aldom, ravnateljem Muzeja Staroga Grada vjerujući da je on tijekom zimskog perioda malo manje opterećen poslom. Ja, Leo sam bio jako predan samozadanom poslu, dok je Iva radove slala puno neredovitije. Trudio sam se stvoriti neki svakodnevni zimski dnevnik života (sa) umjetnosti, dok ga je Iva razlagala. Vjerojatno je bila iskrenija od mene. S troje djece nije baš lako razmišljati o umjetnosti.

Veselimo se vašem dolasku!

PODIJELI