[PROMOCIJA KNJIGE] Pabirci


Milovan Buchberger: Pabirci - povijesne i kulturne baštine Staroga Grada i otoka Hvara
Dragi prijatelji i posjetitelji,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na promociju knjige Milovana Buchbergera pod nazivom Pabirci: povijesne i kulturne baštine Staroga Grada i otoka Hvara u srijedu, 1. rujna u 20h u Muzeju Staroga Grada (vrt palače Biankini).

Autor je u ovoj knjizi pokušao skupiti “male ostatke” svojih dvadesetogodišnjih istraživanja kulturno-povijesne tematike Staroga Grada i otoka Hvara, a koje nisu obrađene u njegovim knjigama i člancima. Obrađene teme većinom se odnose na 19. i prvu polovicu 20. stoljeća, dok u posljednjim poglavljima autor iznosi vlastita sjećanja na Stari Grad ranih 1960-ih godina, u nadi da će time ostati trag jednom vremenu.

Kako i sam navodi u uvodu, autor je istražujući hvarsku baštinu uvijek nailazio na zanimljive događaje o kojima je iz znatiželje htio saznati više, te ih u ovoj knjizi predstavlja kao podsjetnik ili interesantno štivo nekome tko malo više želi zaploviti u inspirativnu prošlost Staroga Grada.

Knjigu, objavljenu u vlastitoj nakladi, uz autora će predstaviti i ravnatelj Muzeja Staroga Grada dr. sc. Aldo Čavić.

Veselimo se vašem dolasku!


U skladu s važećim nužnim epidemiološkim mjerama za sprječavanje zaraze COVID-19 za područje Splitsko-dalmatinske županije, predstavljanje knjige održat će se u vrtu muzeja, a događaju može prisustvovati maksimalno 50 posjetitelja. Pozivamo stoga sve zainteresirane posjetitelje da na vrijeme dođu u Muzej, jer će ulaz biti ograničen, u skladu s mjerama i Odobrenjem za održavanje programa izdanim od strane Stožera civilne zaštite Grada Staroga Grada.
Također, korištenje maske za lice u zatvorenom prostoru te kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru je obavezno.
Posjetitelje molimo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i da budu odgovorni prema sebi i drugima.

PODIJELI