[IZLOŽBA] 60 dana korone


Zvonimir Tanocki: 60 dana koroneDragi posjetitelji i prijatelji Muzeja Staroga Grada,

zadovoljstvo nam je predstaviti vam malo drugačiju, online izložbu, pod nazivom 60 dana korone fotografa Zvonimira Tanockog, koju predstavljamo na službenoj stranici Muzeja Staroga Grada na društvenoj mreži Facebook!

Izložba predstavlja izbor crno-bijelih fotografija ovog svestranog Vinkovčanina, nastalih u razdoblju od 1979. godine do danas, u različitim ciklusima i s različitim temama. Iz svoje arhive (koja broji više od 500 tisuća fotografija) autor je odabrao fotografije iz svog žanrovski raznovrsnog opusa – od portreta, dokumentarne i umjetničke fotografije, te im je, predstavljajući ih u dnevničkoj formi i s duhovitim komentarima, dao novu interpretaciju, na taj način prateći svakodnevna događanja u dvomjesečnom burnom razdoblju svjetske pandemije koronavirusne bolesti COVID-19, od 25. ožujka do 24. svibnja.

Vinkovčanin Zvonimir Tanocki fotografijom se počeo baviti 1974. godine, a do sada je izlagao na oko tristo grupnih i četrdesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Danas radi kao profesionalni slobodni umjetnik-fotograf, a specijalnosti su mu snimanje iz zraka i snimanje kulturno-povijesne i prirodne baštine Hrvatske. Autor je i koautor većeg broja monografija, turističkih brošura, izložbenih kataloga, kalendara, školskih udžbenika, znanstvenih radova, a svojim je fotografijama ilustrirao trajne postave muzeja, poslovne i javne prostore, sajmove.

Izložbu možete pogledati na ovoj poveznici: 60 dana korone // Zvonimir Tanocki!

PODIJELI