[POZIV NA PRIJAVU] Radionica stop animacije


Radionica stop animacije u Muzeju Staroga Grada
Muzej Staroga Grada poziva sve osnovnoškolce na besplatnu radionicu stop animacije!

Radionica će se održavati u Muzeju Staroga Grada, od utorka 1. listopada do petka 4. listopada, u vremenu od 16h do 19h. Na kraju radionice pripremit će se i kratka prezentacija za roditelje, prijatelje i sve koji su zainteresirani.

Što je stop animacija?
Jeste li čuli za A je to!, Wallacea & Gromita, Boba Graditelja, Janka Strižića ili Pingu? A za Terminatora ili Zvjezdane ratove? To su samo neki primjeri stop animacije. Riječ animacija dolazi od latinske riječi anima koja predstavlja živuću silu u svakom biću. Dakle, animirati znači doslovno oživjeti. Jedna od tehnika animacije je i stop animacija tj. tehnika kadar po kadar. Stop animacija (engl. stop motion) je tehnika animacije objekta ili osobe. U prijevodu stop motion znači zaustavljeni pokret, a odnosi se na način dobivanja prividno kontinuirane kretnje. Svaki pomak se posebno fotografira te se nakon željenog broja fotografija ili odrađene scene sve fotografije spajaju u jedan niz što stvara osjećaj kontinuiranog pokreta. Kako bi pokret nastao ovom tehnikom izgledao što stvarnije, pomaci između kadrova trebaju biti što manji. Ova tehnika postoji već više od 100 godina i s njom su napravljeni neki od najpopularnijih filmova svih vremena.

Voditeljica radionice je Tihana Mandušić iz Splita. Tihana je diplomirala Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a završila je preddiplomski studij Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Djeluje u području filma, videa i performansa. Sudjelovala je na više izložbi i festivala. Voditeljica je filmskih, animacijskih i multimedijalnih radionica za djecu i mlade u suradnji s Galerijom Škola u Školi likovnih umjetnosti u Splitu te u sklopu programa udruga Info zona, Mavena, Bacači sjenki, queerANarchive i Domine.

Prijaviti se možete putem telefona na 021/766-324, putem e-pošte na info@msg.hr ili osobno u Muzeju Staroga Grada, najkasnije do 30. rujna 2019.

Broj mjesta je ograničen, zato požurite!


U nastavku pogledajte kratki film o evoluciju stop animacije autora Vugara Efendija:

 

PODIJELI