NOĆ MUZEJA 2017. U MUZEJU STAROGA GRADA


Noć muzeja 2017. u Muzeju Staroga GradaI ove godine vas pozivamo na proslavu Noći muzeja, dvanaestu po redu, koja će se održati 27. siječnja s početkom u 18 sati.

Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo tema je ovogodišnje Noći muzeja, pa smo vam ove godine, u suradnji s Dragom Radoslavićem, pripremili prezentaciju o Hrvatskoj gradskoj glazbi Stari Grad pod nazivom 140 godina starogrojske mužike. Od svojih početaka, pa sve do danas, Gradska glazba nezaobilazan je dio života Staroga Grada. Osnovana je davne 1876. godine kao Banda Cittadina i od tada djeluje neprekidno, sudjelujući u svim važnim događajima svoga grada. Prezentacija je presjek života i rada Glazbe, tijekom i između svjetskih ratova, u poratnom razdoblju, pa sve do danas.

Nakon toga, na scenu stupa ljubljanski fotograf Bojan Brecelj sa svojim Tragovima MED Land projekta. MED Land projekt istražuje identitet i karizmu mediteranskih otoka, predstavlja njihove potencijale, uzorke opstanka, kreativnost i društvenu toleranciju, a Bojan će predstaviti dosadašnji tijek projekta.

Evo što autor kaže o tome:

“Prošlo je dvije godine od kad sam se mogao usidriti u Starome Gradu s drvenom barkom NALU koju koristim za projekt … Došao sam iz Venecije i nastavljam s projektom do Grčke i dalje po Sredozemlju … Stari Grad je pupak gdje se dvije civilizacije, venecijanska i grčka, sreću… Projekt se događa tamo gdje se mogu sidriti, gdje sam prihvaćen, a Stari Grad je najsvjetlija iznimka, izvor mnogih inspirativnih priča. Od prvog dana u Starome Gradu imam stalnu podršku, od Muzeja, Alda i cijele ekipe…tako da mi je Muzej najbitniji partner i motivacija da se projekt nastavlja.”

Na kraju, naši slavljenici, Hrvatska gradska glazba Stari Grad održati će prigodan koncert s kojim ćemo zaokružiti ovu večer.
Naravno, stalni postav Muzeja je kao i uvijek otvoren za sve, stoga dođite na još jedno noćno muzejsko druženje! Ulaz je besplatan!

 

 

PODIJELI