MUZEJ STAROGA GRADA NA EXPO-u 2015.


EXPO2015

Izvor: expo2015.org

Na Svjetskoj izložbi EXPO u Milanu od 17. do 19. rujna održat će se Tjedan mediteranske prehrane kao dijela svjetske nematerijalne kulturne baštine. Republika Hrvatska će se predstaviti s prezentacijom hrvatske mediteranske kuhinje. U sklopu Tjedna održat će se i Forum o mediteranskoj prehrani na kojem će izlagati Sanja Šaban, pomoćnica ministra kulture RH, dr. sc. Jelena Ivanišević iz Instituta za etnologiju i folkloristiku i Vilma Stojković iz Muzeja Staroga Grada.

Na središnjoj pozornici Bio mediteranskog klastera svoj će nastup imati i kuharski dvojac – Igor Živanović i Pavao Kordić, te njihova asistentica Sonja Kordić, koji će uživo predstaviti tradicijsku kuhinju otoka Hvara. Nastup će pratiti fotografije Marija Romulića i promotivni film o otoku Hvaru kojega je ustupio Muzej Staroga Grada.

 

Podsjetimo, mediteranska prehrana je 2013. godine upisana na UNESCO-vu Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine Španjolske, Cipra, Grčke, Italije, Maroka, Portugala i Hrvatske, a jedno od nadležnih tijela uključenih u zaštitu u Hrvatskoj je i Muzej Staroga Grada.

PODIJELI