[IZLOŽBA] Solfeggio for Color Harmonies


Davor Sanvincenti: Solfeggio for Color HarmoniesPozivamo Vas na otvorenje izložbe Solfeggio for Color Harmonies Davora Sanvincentija u subotu, 20. srpnja s početkom u 21h u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada. Izložba će biti otvorena do 10. kolovoza.

Audiovizualna instalacija Solfeggio for Color Harmonies razvija se i nastaje kao studija za osjetila, studija za aktivaciju ljudskih stanja kroz određene audiovizualne valne frekvencije. U svojoj sintezi rad se dotiče polja muzikoterapije i neuroznanosti. Zamišljen je i napravljen prema akustično-prostornim specifičnostima ove galerije. U ovakvom ambijentu velikih dimenzija, “obojeni zid” i zvučne frekvencije jačaju svoju rezonantnu moć te na taj način pogoduju fenomenologiji doživljaja.

Vizualni zapis koji nastaje iz crne boje i u 60 minuta u istoj završava, čini prijelaz kroz cjelokupni optički prozor i izlaže posjetitelja punom spektru vidljivog svjetla. Zvučna kompozicija u 60 minuta koristi numerički odnos u Solfeggio frekvencijama te sinestezira isti prema odnosu boja. Posjetitelj je pozvan u samo središte rada, kao aktivna prisutnost u prostoru i vremenu.

Veselimo se vašem dolasku!

PODIJELI