[SKUP] Faros i Starogradsko polje


MEĐUNARODNI SKUP
FAROS I STAROGRADSKO POLJE
Stari Grad, 7. – 9. rujna 2016.

 

Povodom 2400 godina osnutka Farosa, današnjeg Staroga Grada, Muzej Staroga Grada zajedno s Gradom Starim Gradom i u suradnji s HAZU organizira znanstveno stručni skup Faros i Starogradsko polje.

Skup se organizira kao dio velike proslave punih 24 stoljeća od poznatog datuma postanka Staroga Grada, nastalog na mjestu duboke prirodne uvale i plodnog Starogradskog polja, opravdano upisanoga na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Glavna tema skupa je antički grad Faros i pripadajući teritorij Starogradskog polja. Točke interesa unutar ove glavne teme su: osnivanje grada Farosa, kontinuitet života grada, njegov teritorij – Starogradsko polje te njegovo korištenje kroz vrijeme i konsekventne promjene; zatim veze, trgovina, pomorski promet, pomorske bitke kao i povijest istraživanja i promjene percepcije grada.

 

PROGRAM


Program skupa možete preuzeti OVDJE.
 
 

MJESTO ODRŽAVANJA


Hrvatski dom - ČitovnicaPredavanja će se odvijati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Stari Grad (Čitovnica). Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski, a vrijeme izlaganja ograničeno je na 15 minuta. Skup će pratiti programska knjižica sa sažecima predavanja.
 
 

SMJEŠTAJ


Hotel LavandaOrganizatori svim sudionicima skupa (govornicima) koji nisu s otoka osiguravaju smještaj u Starome Gradu, u hotelu Lavanda. Taxi brod redovito povezuje dvije obale.
 

Više informacija o hotelu možete pronaći na sljedećoj poveznici: Hotel Lavanda

 
 

PUTOVANJE


Trajektna linija ST-SG
Stari Grad je tijekom rujna povezan redovitom trajektnom vezom sa Splitom, 6 linija dnevno (vidi sliku). Trajanje putovanja je 120 minuta. Trajektna luka je udaljena od grada 2km, s redovitim autobusnim linijama koje ih povezuju. Osim toga, postoji i nekoliko brzobrodskih linija do grada Hvara i Jelse.

Sva su mjesta povezana redovitim autobusnim linijama sa Starim Gradom.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 
 

KARTANapomena: Svi dokumenti za preuzimanje su u .pdf formatu. Trebate softver? PDF Reader